Pentru ca orientarea catre client reprezinta unul dintre principiile noastre fundamentale de baza,  am pregatit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferam și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi (www.lally.ro) în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web, pagina de Facebook sau orice alte canale de comunicare puse la dispozitie, de catre noi.

Prezentul document, prin continutul sau, pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.lally.ro

Cine suntem

Site-ul www.lally.ro  este proprietate a S.C LALLY EVENTS & SHOP S.R.L, cu sediul social in Bucuresti, Calea 13 Septembrie, nr 106, sector 5, inscrisa in Registrul Comertului cu nr J40/14370/2020. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta. 

Ne rezervam dreptul de a modifica si actualiza oricand continutul prezentului document, in vederea reflectarii oricaror modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau oricaror modificări ale cerințelor legale, fara notificarea in prealabil al vizitatorilor site-ului. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate

Confidentialiate si prelucrarea datelor

In general, vom colecta datele pe care ni le furnizati, prin crearea unui cont pe platforma noastra, in vederea utilizarii si/sau achizitionarii produselor sau serviciilor prezentate pe site. Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: datele dvs de contact, e-mail, nr de tel, produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, datele cardului bancar etc. 

Noi, (www.lally.ro)  va asiguram ca vom pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Utilizarea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document, astfel: 
a) Crearea și administrarea contului în cadrul magazinului on-line www.lally.ro
b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
e) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile ori bunurile și serviciile disponibile pe site.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea relatiilor contractuale intre site (www.lally.ro)  și dvs. De altfel, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

De asemenea, ne dorim intotdeauna sa oferim cele mai inalte standarde de calitate pentru bunurile si serviciile oferite, astfel ca pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, putem folosi datele dvs. si pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare, ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs., nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin contactarea www.lally.ro la adresa office@lally.ro

Relatia Contractuala

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator. 

Pentru motive justificate, Lally Events & Shop (www.lally.ro)  isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Lally Events & Shop  (www.lally.ro). In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii lally.ro (office@lally.ro), pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate. 

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact”/ din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta. 

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, ne rezervam dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului. 

Lally Events & Shop SRL poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si/sau in limita stocului disponibil. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.  

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul. 

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Plasarea comenzii pe site

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site-ul www.lally.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale. 

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic. 

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si / sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata. 

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind orice documente emise de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru bunurile achizitionate. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu sau fara informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

Finalizarea Comenzii

Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Anularea sau returul unei comenzi

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
- invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de site (www.lally.ro), in cazul platii online;
- datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
- ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
- ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va trebui sa notifice expres Vanzatorul in acest sens, la adresa de mail office@lally.ro

In cazul solicitarii retragerii din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, Cumparatorul/Clientul trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract, in cazul in care partile nu vor agrea altfel. Suma va fi returnata astfel:
- pentru Comenzile achitate cu card online -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
- pentru Comenzile achitate cu Ramburs/Card bancar-> prin virament bancar;

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului, in cazul in care nu convin altfel, contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului. 

Furnizarea de Bunuri confectionate după specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract. 

De asemenea, Vanzatorul are dreptul de a refuza returul, in termenele prevazute de lege si in urmatoarele conditii:
- produse deteriorate ca urmare a uzurii morale si fizice normale (purtare);
- produse deteriorate ca urmare a transportului, manipularii, depozitarii in conditii improprii;
- produse deteriorate ca urmare a expunerii produsului la factori severi de mediu (soare, ploaie, zapada, socuri termice etc);
- deteriorari ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de socuri mecanice (rupere, perforare cu unghia, agatare, lovire, zgariere, etc) sau de animale de companie;
- defecte cauzate de utilizarea neadecvata, în mod abuziv, incorecta, a produsului si sau in conditii improprii, altele decat cele pentru care acesta a fost proiectat;
- interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate;
- intretinere defectuoasa (curatarea folosind metode sau produse neadecvate);

Facturare si plata

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.lally.ro  includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare. Pretul, modalitatile si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Taxele de transport/ livrare vor fi afisate direct in aplicatie, in momentul plasarii comenzii pe site, in functie de furnizorul de curierat si/sau metoda de livrare aleasa de  catre Client/Cumparator. In cazul campaniilor/ ofertelor ce vor beneficia de transport inclus, acest aspect va fi mentionat specific in cadrul site-ului sau descrierea produsului/ofertei respective.

Prețurile produselor vor putea fi actualizate/modificare în orice moment, iar această actualizare/modificare va înlocui orice preț anterior. In cazul unei Comenzi deja efectuate, se vor aplica prețurile de la momentul plasării efective a comenzii.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Lally Events & Shop SRL (www.lally.ro), precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, in format electronic, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@lally.ro.

Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile site-ului www.lally.ro si nici nu vor fi stocate de catre Lally Events & Shop SRL sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se poate solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile.

Metode de livrare

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare, precum si livrarea propriu-zisa in cazul anumitor servicii sau bunuri specifice.

Livrarea se va face cu ajutorul furnizorului serviciilor de curierat partener, in cazul anumitor bunuri, in tara cat si in strainatate, conform detaliilor descrise in sectiunea Politica de livrare.

Drepturile de proprietate

Continutul site-ului www.lally.ro, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Lally Events & Shop (www.lally.ro), acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). 

Clientului/Cumparatorului/Vizitatorului pe platforma NU ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de www.lally.ro, inclusiv includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al site-ului asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Lally Events & Shop. Pentru orice informatii suplimentare referitoare la acestea, va rugam sa ne scrieti la adresa: office@lally.ro  

Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Vizitatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta  prezentului Document si a prevederilor legale privind drepturile de proprietate intelectuala si de autor, exceptie facand cazul in care Continutul este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Lally Events & Shop SRL si acesta. 

In cazul in care www.lally.ro confera Clientului/Cumparatorului/Vizitatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare expres, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul platformei are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Lally Events & Shop (www.lally.ro) pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Forta majora si legea aplicabila

Prezentul contract este supus legii romane si a prevederilor in vigoare. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

In cazul producerii unui eveniment de forta majora, nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator este datorata, total sau partial respectivului eveniment. Un eveniment de forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese. Adresa de mail disponibila pentru orice notificare/informare/solicitare privind site-ul www.lally.ro este office@lally.ro.